Missa inte: Årets bästa julmarknader runt Skara!

Julen närmar sig – här är årets bästa julmarknader nära Skara

Julen står för dörren, och vad passar bättre än att besöka några av de mest stämningsfulla julmarknaderna i närheten av Skara? Här bjuds det på traditionellt hantverk, delikata julsmaker och en rejäl dos julkänsla. Vi har sammanställt tre av årets mest spännande julmarknader som du inte vill missa!

Julmässan på Kobergs Slott

21-24 november

Kobergs Slott, beläget strax söder om Trollhättan, bjuder in till en av Västergötlands mest exklusiva julmässor. Här får du möjlighet att uppleva äkta julstämning i en historisk miljö, med tända marschaller och värmande eldar som omger slottet. Slottet har anor från 1400-talet och bjuder på en unik atmosfär, vilket gör ditt besök till något alldeles extra.

Julmässan hålls i slottets ekonomibyggnader och är fylld med en imponerande samling av landets skickligaste hantverkare. Här hittar du allt från smide och träslöjd till keramik och textilier – allt handgjort och direkt från hantverkaren själv. Matboden är fylld med julens alla läckerheter som korvar, glögg, bröd och viltkött. När det blir dags för en paus kan du slå dig ner i mässans kafé och njuta av en fika med hembakat. Missa inte heller en tur i slottets museum, där du kan beundra gamla vagnar och seldon från en svunnen tid.

Entré: 100 kr per person, barn under 12 år går in gratis i vuxens sällskap. Parkering ingår.

Julmässan på Hellekis Säteri

8-10 november

Hellekis Säteri vid Vänerns strand är en plats som andas historia och skönhet. Under andra helgen i november förvandlas denna magnifika herrgårdsmiljö till en av de julmarknader som lockar både hantverksälskare och julentusiaster. Här ställer över 70 hantverkare ut sina handgjorda alster i charmiga byggnader som smedjan, stallet och vagnslidret.

Förutom hantverket erbjuder matboden ett stort urval av julens goda – allt gjort för hand med råvaror från hantverkarnas egna gårdar. Oavsett om du letar efter julklappar eller vill fylla skafferiet med lokala delikatesser, är Hellekis den perfekta destinationen för dig som söker genuint hantverk och en dos julkänsla.

Knistad Julmarknad

Knistad Herrgård utanför Skövde slår upp dörrarna för sin årliga julmarknad 16-17 november och bjuder in till en härlig upplevelse i herrgårdsmiljö. Här kan du njuta av traditionellt hantverk och lokala godsaker, medan du vandrar runt bland julpynt och läckerheter. Marknaden är öppen mellan 10.00 och 16.00 och är perfekt för hela familjen som vill njuta av en dag fylld med julstämning.

Oavsett om du vill fylla på med julklappar eller bara insupa den magiska atmosfären är dessa julmarknader väl värda ett besök. Ta chansen att uppleva årets jul på några av de mest stämningsfulla platserna nära Skara!

Verifierad av MonsterInsights