Insändare: Centerpartiets dubbelmoral i Skara

Insändare: Centerpartiets dubbelmoral i Skara

 

Skylt om insändare

Det är glädjande att Centerpartiets Ungdomsförbund (CUF) får stöd av sin partiledare Muharrem Demirok i fördömandet av antisemitismen inom Vänsterpartiet. Demirok har i en skriftlig kommentar till Expressen kraftigt kritiserat Vänsterpartiets oförmåga att markera mot medlemmar som uttryckt antisemitiska åsikter. Att det tog så lång tid för V-ledaren Nooshi Dadgostar att agera är, enligt Demirok, både obegripligt och oacceptabelt. Dessutom ifrågasätter han Vänsterpartiets ansvarstagande i frågor om Sveriges säkerhet, särskilt med tanke på deras motstånd till ett svenskt Nato-medlemskap.

Demirok går så långt som att säga att inget ansvarstagande parti kan samarbeta med Vänsterpartiet i en regering under dessa förhållanden. Här ställer man sig dock frågan: Hur förhåller sig Centerpartiet i Skara till dessa starka ord från sin egen partiledare?

I Skara är Centerpartiet i politisk ledning tack vare sitt samarbete med Vänsterpartiet. Detta samarbete står i skarp kontrast till den hårda kritik som partiet uttrycker på nationell nivå. Det har till och med rapporterats om att kommunfullmäktige i Skara haft problem med aktivism i form av palestinasjalar och aktivistiska utspel mot andra ledamöter. Hur kan Centerpartiet i Skara blunda för detta, när deras egen partiledare tydligt tar avstånd från samarbeten med ett parti som inte klarar av att hantera antisemitism inom sina egna led?

Gunilla Druve Jansson och hennes partikamrater i Skara borde ta sig en allvarlig funderare. Hur rättfärdigar de sitt beroende av Vänsterpartiet för att behålla makten, när deras egen partiledare säger att inget seriöst parti borde kunna samarbeta med V under rådande omständigheter? Centerpartiet borde hålla sig till sina principer, både nationellt och lokalt. Det vore intressant att höra hur de försvarar denna uppenbara dubbelmoral, eller kanske snarare brist på moral.

En besviken medborgare

Verifierad av MonsterInsights