Invigning: Marieberg!

Invigning av utbyggnaden på Förskolan Marieberg – En plats för lek och trygghet

Idag invigdes den efterlängtade utbyggnaden av Förskolan Marieberg, och det var den nya lekplatsen som stod i fokus under ceremonin. Lekgården, som har blivit ett centrum för både rörelse och trygghet, har delats in i olika zoner där barnen kan leka i varierande tempo. “Här är gården indelad i olika zoner som underlättar för barnen att leka i olika tempo och som är både busig och trygg”, berättade en representant från byggföretaget Asplund som varit ansvarig för utformningen.

Det var en glädjefylld dag som firades med musik och sång. Musikskolan stod för ett uppskattat framträdande, där de bjöd på en rad Astrid Lindgren-visor. Barnen sjöng glatt med i klassiker som Pippi Långstrumps visa, Lilla Idas visa och sången om Karlsson på taket. Stämningen var på topp när de välbekanta melodierna fyllde luften.

Ceremonin avslutades med att kommunalrådet Gunilla Druve Jansson och oppositionsrådet Ylva Pettersson tillsammans invigde den nya delen av förskolan genom att knyta ett symboliskt band. Gunilla Druve Jansson passade på att rikta ett varmt tack till personalen för deras hårda arbete och engagemang. Ylva Pettersson talade om framtiden och uttryckte sin förhoppning att barnen, när de växer upp, kommer att kunna se tillbaka på sin tid på Marieberg med glädje och säga: “Vad bra vi hade det på förskolan Marieberg.”

Utbyggnaden och den nya lekplatsen markerar ett viktigt steg för att möta framtidens behov och skapa en trygg, rolig och pedagogisk miljö för de minsta invånarna i kommunen.

Verifierad av MonsterInsights