Multihallen i bruk – öppen för alla invånare

Efter en lång väntan har Multihallen nu slagit upp sina dörrar, och invånare i alla åldrar kan boka tid för att spela tennis, bågskytte eller bordtennis. Den nya hallen är en viktig satsning för kommunen och erbjuder möjligheter för både nybörjare och vana utövare.

Att kliva in i en tennishall är som att stiga in i en egen värld – en plats där tiden tycks stå stilla och allt fokus hamnar på spelet. Doften av hall och det dova ljudet av bollar som studsar mot det perfekta underlaget ger en känsla av både lugn och förväntan. Ljuset som faller jämnt över banorna och den sköna, jämna temperaturen skapar optimala förhållanden för både träning och tävling, oavsett om du är nybörjare eller erfaren spelare.

Här möts man av en blandning av koncentration och glädje. En känsla av flow infinner sig när du sveper över banan i jakten på nästa boll, och varje slag blir ett steg närmare förbättring. Att spela tennis är inte bara en fysisk utmaning, utan också ett mentalt spel – varje boll är en ny möjlighet att överlista din motståndare och dig själv.

För alla som älskar bollsport erbjuder tennishallen en unik chans att förfina tekniken, få upp pulsen och samtidigt njuta av sporten. Det är här du kan känna hur träningen ger resultat, hur de där små detaljerna i ditt spel börjar falla på plats. Och det bästa? Tennishallen är alltid öppen för dig, redo att ta emot dig för ännu en match, ännu ett träningspass, och ännu ett steg mot att bli den bästa versionen av dig själv på planen.

Magnus och Ewa testade hallen när vi var på plats under lördagen. ”Det var enkelt att boka via kommunens hemsida med BankID, och vi behövde inte vara medlemmar,” säger Magnus. Kostnaden är 164 kronor per timme, och med en kod får man tillgång till hallen.

Magnus och Ewa testade att spela tennis för första gången.

En annan som utnyttjar de nya möjligheterna är Daniel Pettersson, som tränar tennis med sin dotter Sigrid. Sigrid tävlar för Lidköping och spelar 4-6 gånger i veckan. ”Underlaget här är nytt och lite svårare att spela på jämfört med i Lidköping,” berättar de.

Daniel Pettersson med sin dotter Sigrid Pettersson spelar mycket tennis och att det går att träna i Skara är såklart toppen.

”Jätteskojigt att hallen är igång!”

Jytte, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen, är entusiastisk över att hallen äntligen är i bruk.

Hon jobbade på lördagen och var på invigningen av kulturveckan.

Jytte i förgrunden med sin hund lyssnade på tal och musik vid Kulturveckans invigning.

– ”Jätteskojigt! Det känns fantastiskt roligt att Multihallen är i bruk och att man nu både kan spela tennis, bågskytte och bordtennis,” säger hon.

När det gäller hur uppstarten och bokningarna har fungerat, är Jytte också nöjd.

– ”Det har fungerat bra!”

Att allmänheten kan boka tid utan att vara medlemmar i någon klubb är något som man hoppas skall locka många att spela.

– ”Bokar man en bana så betalar man just nu samma taxa som seniorträning, 164 kronor per timme. Då kan man vara upp till fyra personer som spelar,” förklarar Jytte. ”För att hyra tid i kommunens anläggningar ska man vara minst 18 år, så det kan vara svårt att införa en ungdomstaxa. Men det är något vi kan diskutera framöver.”

Multihallen gör det nu enklare än någonsin för kommunens invånare att njuta av denna typ av sport och motion. Oavsett om man är erfaren eller nybörjare erbjuder hallen en fantastisk möjlighet. 

Länk till bokningssidan:

https://skara.actorsmartbook.se/ResourceBookingRequest.aspx

 

 

 

 

Verifierad av MonsterInsights