Rådet för funktionshinderfrågor bjöd in till Stadshuset

Rådet för funktionshinderfrågor bjöd in till besöksdag i Skara Stadshus

Idag samlades ett stort antal besökare i Stadshuset i Skara för att delta i en besöksdag arrangerad av Rådet för funktionshinderfrågor. Under dagen fick deltagarna möjlighet att fördjupa sig i hinder och möjligheter som personer med funktionsvariationer möter i samhället. Flera viktiga ämnen stod på agendan, med särskilt fokus på tillgänglighetsfrågor.

Bland de mest diskuterade frågorna var tillgängligheten i stadsmiljön, såsom parkeringar och trottoarer. Deltagare lyfte fram problem med otillräckliga parkeringsplatser och svårigheter att ta sig fram på ojämna och smala trottoarer. Det konstaterades också att många offentliga platser och byggnader fortfarande brister i anpassningar som skulle underlätta för personer med olika funktionsvariationer.

Under dagen delade ledamöter från Rådet för funktionshinderfrågor med sig av sina erfarenheter, vilket gav en tydlig bild av vad som fungerar bra – och vad som behöver förbättras. ”Vi ser framsteg på vissa områden, men det finns fortfarande mycket att göra för att skapa ett inkluderande samhälle för alla,” sade en av rådets representanter. Det gavs både ros och ris, där vissa insatser hyllades, medan andra påpekades som otillräckliga.

Många uttryckte uppskattning för dagen och för möjligheten att få mer kunskap om hur samhället kan bli mer tillgängligt för alla. Dialogen mellan deltagarna och rådet skapade en hoppfull stämning och en gemensam vilja att arbeta för ett mer tillgängligt och inkluderande samhälle.

Verifierad av MonsterInsights