Spännande säsong för Skara HK

Skara HK:s unga spelare ser fram emot en spännande säsong

Handbollssäsongen står för dörren och Skara HK:s unga talanger laddar för en händelserik tid. Inför premiären mot IFK Hammarö är förväntningarna höga bland spelarna, som ser fram emot att visa vad de går för.

Linus Bergholtz, en av nyckelspelarna i truppen, pratar om den ökade konkurrensen i laget. Han ser fram emot att slåss om sin plats i A-laget och tycker att det nya försvarsspelet som de tränat på under försäsongen känns lovande. ”Vi har förbättrat oss både defensivt och offensivt,” säger han och understryker hur viktigt det är att prestera på topp i varje match.

Jacobsson-bröderna återförenade i Skara HK

Bröderna Oscar och Olle Jacobsson är tillbaka tillsammans i Skara HK efter att Oscar spenderat tid i Lidköping. För Oscar är det speciellt att återvända till sin moderklubb, även om han endast kommer att spela den första delen av säsongen innan ett utlandsäventyr väntar. ”Det känns bra att vara tillbaka, och vi har en härlig stämning i laget. Konkurrensen gör att alla blir bättre,” säger han. Oscar är dock ödmjuk inför säsongens utmaningar och tror att hans tidigare klubb Lidköping kan ta hem seriesegern.

Olle Jacobsson balanserar två sporter

Yngre brodern Olle, som även spelar fotboll, ser ingen konflikt mellan sina två sporter. Han är lika entusiastisk inför handbollspremiären som för de sista fotbollsmatcherna och tycker att det går utmärkt att kombinera båda. ”Det är lika roligt med båda sporterna,” säger han och tillägger att han hoppas på bra stämning i Idrottshallen under handbollssäsongen. ”När publiken är med och det blir tryck, då är det riktigt kul att spela.”

Det är tydligt att det finns både entusiasm och höga förväntningar bland Skara HK:s spelare inför säsongen. Tränaren har satsat på att utveckla både försvar och anfall, och med en stark trupp ser det ut att bli en intressant säsong i division III.

 

Foto: Bengt Andersson

Verifierad av MonsterInsights