Debatt: Tryggare framtid

Insändarskribenten vill lyfta Tidöpartiernas arbete och politik för en tryggare framtid med fokus på höstbudgeten.

Skylt om insändare


En tryggare framtid för våra barn och ungdomar

Sverige står inför allvarliga utmaningar. Kriminaliteten frodas i vårt land med en ökad kriminalitet som sprider sig allt lägre ner i åldrarna. Det är dags att agera för att bryta de kriminella nätverkens grepp om våra unga och säkerställa en trygg och säker uppväxt. I detta arbete krävs både kraftfulla insatser och en långsiktig strategi – något som Sverigedemokraterna i samarbete med regeringen nu tar tag i.

Medan den förgående S-ledda regeringen lovade högt och brett men åstadkom och fullföljde väldigt lite, är vi en samarbetsregering som faktiskt levererar konkreta åtgärder. Ett av våra viktigaste initiativ är att stärka socialtjänstens arbete med att förebygga brott. Därför riktar vi nu 1,7 miljarder kronor i statsbudgeten 2025 för att stödja kommunerna i det brottsförebyggande arbetet.

En annan central aktör i det brottsförebyggande arbetet är skolan. Med ett förstärkt statsbidrag till skolsociala team möjliggör vi ett närmare samarbete mellan skolan och socialtjänsten. På så sätt kan skolan stötta de elever som befinner sig i riskzonen och förhindra att de dras in i kriminalitet. Detta är en viktig investering för att skapa en tryggare och mer stabil skolmiljö.

För Sverigedemokraterna har trygga familjemiljöer och ett ordentligt föräldraansvar varit viktiga grundbultar i det förebyggande arbetet. Därutöver satsar vi nu på att göra föräldraskapsstödet mer tillgängligt och anpassat till olika målgrupper samtidigt som vi stärker familjerätten och familjerådgivningen för att säkerställa att alla föräldrar får det stöd de behöver för att ge sina barn en trygg och säkeruppväxt. Familjen är samhällets fundament och det är essentiellt att tidigt stödja familjer i kris eller med brister för att kunna förebygga situationer som sätter barnens framtid på spel.

Utöver detta kommer en ny satsning på oberoende barnombudatt ge stöd och hjälp till barn som inte får det stöd de behöver från sina föräldrar eller andra vuxna. På så sätt säkerställer viatt ingen faller mellan stolarna.

Vi sverigedemokrater kämpar för att skapa ett samhälle där alla barn får möjlighet att växa upp i trygghet och säkerhet. Dessa satsningar är ett steg i rätt riktning, där vi med konkreta åtgärder tar ansvar för framtiden och gör Sverige starkare och tryggare för alla.

Linda Lindberg (SD), Gruppledare
Åse Nicklasson (SD), vice Ordförande Skaraborg

Verifierad av MonsterInsights