Storslagen invigning av Vilan

Storslagen invigning av Vilan – Skara firar ny fritidsanläggning

Den 21 september markerar en historisk dag för Skara, då den utbyggda fritidsanläggningen Vilan invigs med pompa och ståt. Under ett öppet hus, som hoppas locka  4 000-5 000 besökare, bjuds det på en mängd aktiviteter och uppträdanden. Med en prislapp på 130 miljoner kronor över de senaste 8 åren, och ett unikt samarbete med Sparbanksstiftelsen, har kommunen skapat en fritidsanläggning som inte bara sätter Skara på kartan, utan hela regionen.

En vision som blev verklighet

Oppositionsrådet Ylva Pettersson (M) var en av de politiker som såg tillbaka på beslutet med glädje. Hon berättade om hur Sparbanksstiftelsen, som bidragit med 25 miljoner kronor, tog initiativet till att stödja ett projekt som skulle ge Skara en fantastisk tillväxtmöjlighet. ”Det här är en satsning som satte ribban högre än någon hade vågat drömma om”, sade hon.

Den nya hallen ”Skaraborgen” är nu färdig och redo att ta emot allt från stora event och konserter till LAN-träffar och företagsevenemang. Hallen erbjuder flexibla lösningar där både föreningar och företag kan samlas i en inspirerande miljö, och kommer även att användas som plats för sponsorträffar i samband med idrottsevenemang.

Nya möjligheter för idrott och föreningar

Den nya tennishallen, som blivit en multifunktionsarena, erbjuder ännu fler möjligheter. Förutom tennis kommer hallen även att innehålla en golfsimulator och andra aktiviteter som breddar anläggningens utbud. Camilla Helander, fritidschef i Skara, poängterade att området är designat för att vara lättillgängligt och synligt från E20, vilket gör det till en välkomnande port till staden.

Patrik Meier, chef för Sparbanken Skaraborg, lyfte fram den nya östra entrén som kommer att underlätta för besökare som anländer från Skövdehållet. ”Vägen in till Vilans fritidsområde blir både snygg och enkel att navigera”, sade han.

Lokalt engagemang och nationella ambitioner

Totalt har omkring 80 föreningar anmält sig till invigningen, och det blir en dag fylld av underhållning och engagemang. Bland annat uppträder YouTube-profilen Pidde P, lokala talanger från Olinsgymnasiet samt bandet Browsing Collection, kända från bla Melodifestivalen och med ett förflutet på Katedralskolan . Ylva Pettersson uttryckte sin stolthet över att kunna inviga en så imponerande anläggning tillsammans med artister av högsta klass.

Kommunens utvecklingsledare Peter Gustafsson talade om Vilans potential som en katalysator för idrott och tillväxt i Skara. Richard Pettersson (M), andre vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden, passade på att tacka alla föreningar som varit delaktiga i framtagandet av utvecklingsplanerna. ”Deras insatser är ovärderliga för Skara, och det är fantastiskt att kunna erbjuda dem dessa möjligheter att fortsätta växa och utvecklas ”, sade han.

En ljus framtid för Skara

Kommunalrådet Gunilla Druve Jansson (C) uttryckte förhoppningar om att Vilan nu ska locka fler evenemang av både nationell och internationell karaktär till Skara. Ylva Pettersson betonade vikten av den politiska enighet som gjorde satsningen möjlig. ”Jag är oerhört stolt över hur Skara kan gå samman och dra åt samma håll när vi får möjligheten att skapa något riktigt bra för hela vår kommun”, avslutade hon.

Den framgångsrika invigningen av Vilan är bara början på en ny era för Skara, där idrott, kultur och gemenskap står i fokus.

Verifierad av MonsterInsights