Ren succé på Horshaga

Avloppsrening är ingen skitsak, fick besökarna på Öppet Hus lära sig.

Öppet Hus på Horshaga reningsverk lockade många nyfikna besökare

Under lördagen höll Skara Energi Öppet Hus på Horshaga reningsverk, och intresset var stort. Många Skarabor passade på att ta chansen att lära sig mer om hur reningsverket arbetar för att rena stadens avloppsvatten på ett hållbart sätt. Besökarna fick under dagen en unik inblick i de olika reningsprocesserna och hur reningsverket bidrar till att skydda miljön och minska påverkan på vattendragen i området.

Förutom de guidade turerna bjöds det även på fika, vilket blev ett uppskattat inslag i höstvädret. Flera familjer tog sig tid att stanna kvar för att prata med personalen, ställa frågor och diskutera framtidens utmaningar och lösningar inom vattenrening och miljöskydd.

Särskilt barnen visade stort intresse för hur reningsverket fungerar. De kunde ställa nyfikna frågor och delta i olika aktiviteter som ordnats för att göra dagen mer interaktiv och lärorik.

Öppet Hus-arrangemanget på Horshaga reningsverk är ett återkommande evenemang och en del av Skara Energis arbete med att sprida kunskap om hållbarhet och miljövård till allmänheten. Med tanke på den positiva responsen från besökarna kan Skara förhoppningsvis se fram emot liknande initiativ framöver för att fortsätta inspirera och informera.

Verifierad av MonsterInsights