Skaraidag anordnade ett jordgubbstest och kan idag presentera resultatet.
I testet ingick belgiska och svenska jordgubbar med tillbehören grädde, och tre olika glassorter.
Vad blev då resultatet?
Vinnaren i jordgubbstestet blev de svenska jordgubbarna inköpta på Potatisboden för dagspriset 69:-/l och Klings vaniljglass.
– De svenska gubbarna har en härlig söt smak och tillsammans med den överlägset godaste vaniljglassen som Klings levererar till oss som bor i Skaraborg har man den perfekta desserten till helgens meny. Då kan man hoppa grädden och känna sig lite nyttigare!
– Självklart är de belgiska ett alternativ, men det är ju en klar skillnad på smaken. Ok, men bara just ok. Mer beska och mindre sommar.
Om man tycker att det blir dyrt så får man göra som på 70-talet. Mer glass – mindre jordgubbar. Då räcker en liter ganska långt.
När man äter lokalproducerad glass och svenska bär så kan även de klimatmedvetna gästerna njuta av maten.
Får man inte tag i svenska jordgubbar så rekommenderar vi istället rabarberpaj. Även detta med Klings vaniljglass. Kolla med grannen. Nu har alla med rabarber i trädgården fullt med denna läckerhet och delar ofta med sig. Passar även som smaksättning och färgsättare till midsommarsnapsen.